110 хил. евро  е прогнозната сума за прегледа и ремонта

...
110 хил. евро  е прогнозната сума за прегледа и ремонта
Коментари Харесай

110 хил. евро ще струват прегледът и ремонтът на „Радецки“ в Сърбия

110 хиляди евро  е прогнозната сума за прегледа и ремонта на кораба „ Радецки “. Това сподели министърът на културата Боил Банов в отговор на депутатски въпрос по време на парламентарния надзор.

Параход-музей „ Радецки “ е филиал на Националния исторически музей и е закотвен за непрекъснато на особено приспособен за него кей.

Министърът изясни, че е нужен обзор на подводната част на кораба, с цел да се откри годността на обшивката. „ В осъществяване на тези условия и за приемане на позволение за осъществяване на плавания по река Дунав, след 11 април 2018 година от страна на Националния исторически музей е проучена опцията плановият обзор и ремонтът на кораба да бъдат осъществени от корабостроителницата в град Русе, която обаче се оказа затворена и не работи“, посочи Банов.

Поискана е оферта от корабостроителницата във Варна, само че там са отказали с претекста, че корабът „ Радецки “ е речен. По тази причина ремонтът на „ Радецки “ трябва да бъде извършен в друга страна. За целта през 2018 г- ръководителят на филилал „ Радецки “, открива контакт с корабостроителница в Сърбия, до която корабът може да стигне на личен ход.

„ На база на корабната ведомост е предоставена оферта за ремонт. Прогнозната сума за ремонта и прегледа възлизат на почти 110 хиляди евро, все още се изследват всички процедури, механически условия и параметри за законовото осъществяване на процедурата. Проверяват се кои от българските нормативни документи са използвани за осъществяването на подобен ремонт отвън страната и с страни отвън Европейски Съюз “, изясни министърът на културата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР